Ekopine Oy Toiminta-ajatus Tuotteet Yhteystiedot
Ekopine Oy

 

in English

auf Deutsch

en français

 

 

Pikalinkit:

 

Hinnasto

 

Info

 

Lahonkesto

 

Pintakäsittely

 

Puutavara

Puutuotteet

 

Puutuotteet - Aidat

 

Puutuotteet - Hiekkalaatikot

 

Puutuotteet - Hiekkareunukset

 

Puutuotteet - Pitkospuut

 

Pyöröpaalut, tolpat

 

Taideteokset, puuveistokset

 

 

 

 Puunkäsittely  | Öljykyllästetyt puutuotteet  | Öljykyllästetty puutavara | Kyllästyspalvelu|

 

 Teollisuuskemikaalit  |  Pesu- ja puhdistus  | Biovoiteluaineet |   Info   |     Hinnasto       

Ekopine lisäinfoa         

 

Ekopine Puutavara ja Puutuotteet ovat mäntyöljykyllästetystä puusta valmistettuja kestäviä, turvallisia ja kotimaisia puutuotteita. Puutuotteita valmistavat Ekopinen ohella yhteistyökumppanimme.

Puu on varmasti käytetyin terassimateriaali. Yleisesti terassilautana käytetään esimerkiksi höylättyä, kyllästettyä 28 mm puutavaraa. Myös 25 mm paksu terassilauta on yleisesti käytössä.

Biosidi Kemiallisesti ja biologisesti vaikuttava tehoaine. Ekopine öljykyllästyksessä ei käytetä biosidejä.
Eko kyllästys, ekokyllästys Kyllästetään puutavara aineella ja menetelmällä, joka on mahdollisimman ympäristömyönteinen
Ekokyllästetty eko-kyllästetty puutavara

Puutavara, joka on kyllästetty mahdollisimman ympäristömyönteisesti. Ekopinen kyllästämä puu on ekopuuta.

Hiekkalaatikko Ekopinen kyllästämästä puutavarasta voidaan rakentaa helposti hiekkalaatikko kahdella eri tavalla. Käytetään Ekopine puutavaraa joko reunuksena tai tehdään perinteinen hiekkalaatikko
Kesto, kestävyys Ekopine öljykyllästettyä puuta on testattu jo yli 10 vuotta. Iso osa pitkäaikaistesteistä jatkuu edelleen. Lisätietoja tästä linkistä

Kyllästetyn puun työstäminen Ekopinen puutavaraa voidaan työstää kyllästyksen jälkeen. Suositus on kuitenkin, että työstökohta öljytään huolellisesti.
Kyllästäminen Puun solukon täyttäminen jollakin aineella - enemmän kuin pintakäsittely - huomattavasti enemmän!
Lehtikuusi

Lehtikuusen sydänpuuta pidetään yleisesti suhteellisen kestävänä puuna lahoa vastaan.

 

Öljykyllästyksessä puuhun imeytetään kuitenkin huomattavasti enemmän öljyjä ja pihka-aineita kuin niitä on lehtikuusessa luonnostaan. Tutkimusten mukaan näyttääkin siltä, että öljykyllästetty puutavara olisi luontaista lehtikuusta kestävämpää.

Perinteinen kyllästys

Kyllästyksessä puuhun imeytetään kuparipohjaisia tehoaineita (biosidejä), jotka estävät lahosienen kasvun. Aiemmin käytettiin myös kromia ja arseenia.

 

Pihalle ideoita

Ekopine pyrkii tuomaan uusia ympäristömyönteisiä ideoita pihallesi. Tuotteet ja valmistusprosessi sekä tuotteiden koko elinkaari ovat sopusoinnussa kestävän kehityksen kanssa.

 

Pihallesi tarvitaan toki myös muita ideoita ja niitä löytyy helposti: Viihtyisä Piha -sivustolta.

 

Pintakäsittely

Pinnan kautta sivelemällä, ruiskuttamalla tms. tehtävä menetelmä. HUOM! Oikea kyllästäminen ei käytännössä onnistu pintakäsittelemällä. Kyllästäminen on tehtävä teollisesti.

 

Polttaminen, kyllästetyn puun, perinteisesti kyllästetyn

Perinteisesti kyllästettyä puuta ei saa polttaa. Arseeni kaasuuntuisi ja leviää saastuttamaan lähiympäristön. Kromi hapettuisi ja jäisi tuhkaan. Tuhka olisi myrkyllistä ja herkästi allergisoivaa.

 

Suojakäsittely ja suojakäsitelty puutavara Suomessakin kuluttajille myydään vihreitä paaluja ja oheistiedoissa voi lukea niiden olevan suojakäsiteltyjä. Valitettavasti näin käsitellyt paalut eivät ole välttämättä kyllästettyjä ja niiden kesto on hyvin lyhyt kyllästettyyn verrattuna. Jos kestoa ei tarvita, olisi järkevämpää ostaa kyllästämättömiä paaluja.
Sydänpuu

Sydänpuu ei kyllästy öljykyllästyksessä eikä perinteisillä menetelmillä. Sydänpuu pysyy suojassa kyllästetyn pintapuun suojaamana.

 

Tarjoukset

Ekopinen tajoukset löydät täältä. Edullista eko -kyllästettyä puutavaraa.

 

Tee Se Itse, DIY Kätevä tekijä. Ekopinellä myös edullinen puutavaralaatu, jota kätevät tekijät arvostavat
Tärpätti, mäntytärpätti, pineenitärpätti, kareenitärpätti Ekopine tuottaa ammattikäyttöön mäntytärpättiä eli pineeni- tai kareenitärpättiä
Viihtyisä Piha Portaali mukaviin piha-asioihin. Klikkaa tästä!
Ympäristömerkki Puutuotteita myydään erilaisilla ympäristömerkeillä. Vaikka puutuotteella on ympäristömerkki, se ei silti takaa, että puutuote olisi valmistettu eettisesti kestävästi. Ekopinen puutavara on hankittu Suomesta PEFC-metsistä. Ekopinen puutavara on tuotettu eettisesti kestävällä tavalla ja on ympäristömyönteisempää kuin moni ympäristömerkeillä merkitty tuote.
Ympäristömyönteinen kyllästys, Ekopine öljykyllästys Ekopinen käyttämä kyllästysmenetelmä, jossa puu tehdään vettähylkiväksi samoilla aineilla, joilla puu suojautuu myös luonnossa.
Ympäristöteko Käytä puuta, sido hiiltä. Tämä maa on meiltä lainassa tulevilta sukupolvilta. Tee tekoja, jotka tulevat sukupolvet hyväksyvät.

 

Ympäristöystävällinen puu, hiilen sitominen. Ekopine kyllästetyn puun suoja-aineet ovat luonnon omia suoja-aineita. Puun käyttö sitoo hiiltä ja hiilidioksidin määrä ilmakehässä pienenee aina kun hiiltä sidotaan. Ekopinen kyllästyksessä käytetty öljy sitoo osaltaan hiiltä lisää, joten käyttämällä Ekopine öljykyllästettyä puuta tulet sitoneeksi hiiltä paljon lisää.
Öljyiset rätit, öljyinen puru Ekopinen öljy on kasviöljyä ja kasviöljyillä kyllästyneet rätit, puru tai vastaava materiaali kannattaa varastoida kannellisessa metalliastiassa. Öljyiset rätit ja puru voidaan myös polttaa hallitusti käsittelemättömän puutavaran kanssa ja haudata esim. maahan.
 
 
   


 

© Ekopine Oy 2004-11 | www.ekopine.fi | ekopine@ekopine.fi |Puh. 044 3271 603 |