Ekopine-Puun kesto ulkona

Ekopine Öljykyllästettyä puutavaraa on testattu yli kymmenen vuoden ajan. Emme ole tyytyneet pelkästään nopeutettuihin testeihin, vaan todellinen kesto selviää vasta pitkäaikaiskokeilla luonnossa.

 Vieressä on pari esimerkkiä Ekopine Öljykyllästetyn puutavaran kestosta. Testissä puu oli ensin maakosketuksessa 7 vuotta ja tämän jälkeen vielä ulkona säärasituksessa 4½ vuotta. Yhteensä kappaleet olivat koekentällä 11½ vuotta !!

Etualalla on Ekopine Öljykyllästetty puu. Se on kovaa ja kestävää puuta vielä 11½ vuoden testin jälkeen. Kuvassa taustalla on käsittelemätöntä mäntyä. Se on lahonnut maakosketuskohdassa kokonaan, mutta myös maanpinnan yläpuolella olevat osat ovat kärsineet erittäin paljon. Laho ja eroosio ovat tuhonneet käsittelemätöntä puuta.

Ekopine Öljykyllästetty puu on kovaa puuta vielä 11½ vuoden kenttäkokeen jälkeen!!

Alakuvassa vasemmalla on Ekopinen kyllästämää mäntyä ja oikealla käsittelemätön vertailukappale. Ero on huomattava. Jos Ekopinen kyllästämää puuta napauttaa, niin ääni kuulostaa ehjän ja terveen puun ääneltä. Käsittelemätön puu on lahonnut maakosketuksesta kokonaan ja napautusääni kertoo puun olevan lahoa höttöä.